Σκόπελος - Hotel Amalia

Σκόπελος: Ο Παράδεισος των Σποράδων

Το ξενοδοχείο Αμαλία βρίσκεται στην σαγηνευτική Σκόπελο, το δεύτερο μετά τη Σκιάθο νησί των Βορείων Σποράδων κι ανήκει στο νομό Μαγνησίας. Το 80% της επιφάνειάς του καλύπτεται από πυκνά πευκοδάση, γι' αυτό δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως επίγειος παράδεισος. Συνολικά έχει περίπου 5.000 μόνιμους κατοίκους, από τους οποίους οι 3.000 ζουν στη Χώρα. Με προεδρικό διάταγμα, η Χώρα έχει ανακηρυχθεί από το 1978 σε παραδοσιακό οικισμό εξαιρετικής ομορφιάς.

Στη Χώρα της Σκοπέλου

Καθώς το πλοίο πλησιάζει στο λιμάνι, ξεπροβάλλει αγέρωχη η αρχοντική πόλη της Σκοπέλου με τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Τα λευκά γραφικά σπίτια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές υψώνονται περήφανα στην απόκρημνη πλαγιά ενός πευκόφυτου βράχου χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο γοητεύοντας κάθε επισκέπτη.

Ακολουθήστε τα στενά ανηφορικά καλντερίμια που καταλήγουν συχνά σε σκαλοπάτια και οδηγούν στην κορυφή της πόλης απ' όπου η θέα στο καταγάλανο πέλαγος και τις κατάφυτες νησίδες κυριολεκτικά θα σας μαγέψουν.

Σταθείτε όμως λίγο στις γραφικότατες γειτονιές με τα ολάνθιστα πιθάρια, τις πήλινες πολύχρωμες γλάστρες με τους καταπράσινους βασιλικούς ή τις φούξια μπουκαμβίλιες, που πλαισιώνουν με χάρη τις λιτές προσόψεις των οικιών.

Περιηγηθείτε σε κάποια από τα 123(!) εκκλησάκια της χώρας με τους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς «θησαυρούς» τους, θαυμάστε την πανοραμική θέα από το κάστρο και επισκεφτείτε τα τουριστικά καταστήματα της χώρας και τους βαρυφορτωμένους πάγκους των πλανόδιων μικροπωλητών.

Τέλος, απολαύστε δίπλα στη θάλασσα τα παραδοσιακά γλυκίσματα (αβγάτο, ροζέδες, χαμαλιά) και βέβαια την περίφημη σκοπελίτικη τυρόπιτα.