Σκόπελος: Παραλίες & Δραστηριότητες

Παραλίες στη Σκόπελο

Η κατάφυτη από πευκοδάση Σκόπελος διαθέτει πανέμορφες παραλίες, όπου το πράσινο της γης σφιχταγκαλιάζεται με το γαλάζιο του νερού. Μικροί και μεγαλύτεροι όρμοι ανοίγουν φιλόξενα την αγκαλιά τους για να χαρίσουν μοναδικές στιγμές ξεκούρασης, ανεμελιάς και δροσιάς στους επισκέπτες.

Αξίζει να κολυμπήσετε στα καταγάλανα διάφανα νερά μερικών από τις πιο γνωστές παραλίες, όπως: Στάφυλος, Αγνώντας, Λιμνονάρι, Μηλιά, Καστάνι (παραλία του Mamma Mia), Μπλο, Πάνορμος, Βελανιό, Χόβολο, Νέο Κλήμα, Αρμενόπετρα, Περιβόλι, Έληος, Αγ. Ιωάννης στο Καστρί (εκκλησία του Mamma Mia), Γλυστέρι, Γλυφονέρι.

Τοπικές κρουαζιέρες

Στη Σκόπελο μπορείτε να επισκεφτείτε απρόσιτους από τη στεριά ορμίσκους με τουριστικά σκάφη που οργανώνουν καθημερινά εκδρομές γύρω από το νησί ή τα άλλα νησιά των βορείων Σποράδων, με επίκεντρο την Αλόννησο και το θαλάσσιο πάρκο.

Επίσκεψη στο θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου

Η περιήγηση στο θαλάσσιο πάρκο των Σποράδων, το μεγαλύτερο ίσως της Μεσογείου, θα σας προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις. Αν είστε τυχεροί, δεν αποκλείεται να θαυμάσετε το σπάνιο είδος της φώκιας Monachus Monachus ή καμιά παρέα δελφινιών να παίζουν με τα κύματα.